Waarom moet ik mijn woning isoleren?
Isolatie

Waarom moet ik mijn woning isoleren?

Hét grote voordeel aan een geïsoleerde woning? Je bespaart er tot 30% mee op je energiefactuur. Maar er zijn nog redenen om je woning goed te isoleren! We sommen ze voor je op.

4 redenen waarom jij je woning zou isoleren

Niet alleen voordelig in de winter, maar ook aangenaam in de zomer

Verblijf je in een goed geïsoleerde woning, dan is de kans groot dat je de verwarming niet of miniem moet aanzetten. Isolatie houdt de warmte zoveel mogelijk binnenshuis, waardoor het maar weinig afkoelt. Maar omgekeerd houdt isolatie ook de koelte binnen tijdens warme zomerperiodes. Geen spleetjes of hoekjes waarlangs de hitte kan binnensluipen.

Waarom moet ik mijn woning isoleren?

Waarom moet ik mijn woning isoleren?

Is je woning goed geïsoleerd? Dan brengt ze ook meer op

Wil je tegenwoordig je woning verkopen, dan ben je ook verplicht om de EPC-waarde van je woning te delen. En het is vaak ook die waarde die de verkoop- of huurprijs bepaalt. Van alle factoren waarmee rekening wordt gehouden bij de EPC-score, is isolatie de meest prominente. Hoe beter de score op het EPC-certificaat van je pand, hoe minder het energieverbruik van de toekomstige bewoners zal zijn, wat bijgevolg leidt tot een lagere energiefactuur.

Is je woning goed geïsoleerd? Dan brengt ze ook meer op

Wil je tegenwoordig je woning verkopen, dan ben je ook verplicht om de EPC-waarde van je woning te delen. En het is vaak ook die waarde die de verkoop- of huurprijs bepaalt. Van alle factoren waarmee rekening wordt gehouden bij de EPC-score, is isolatie de meest prominente. Hoe beter de score op het EPC-certificaat van je pand, hoe minder het energieverbruik van de toekomstige bewoners zal zijn, wat bijgevolg leidt tot een lagere energiefactuur.

Waarom moet ik mijn woning isoleren?
Waarom moet ik mijn woning isoleren?

Minder geluidsoverlast

Ga je voor nieuwe isolering? Kies dan voor materialen die ook deugd doen aan de akoestiek binnenshuis. Hoe beter je je gevel, dak, muren en ramen isoleert, hoe gemakkelijker je geluidsoverlast buiten houdt.

Sinds 2020 is dakisolatie verplicht! Meer informatie vind je hier.

Uitgelichte blogs

Een isolatieproject van A tot Z?
Een isolatieproject van A tot Z?

Dankzij onze in-huis expertise ontzorgt BENOTEC je volledig tijdens je renovatieproject en slaap jij op beide oren!

Lees meer
Waarom moet ik mijn woning isoleren?
Waarom moet ik mijn woning isoleren?

Hét grote voordeel aan een geïsoleerde woning? Je bespaart er tot 70% mee op je energiefactuur. Maar er zijn nog voordelen!

Lees meer
Benoveren, wat wil dat nu eigenlijk zeggen?
Benoveren, wat wil dat nu eigenlijk zeggen?

Isoleer je je woning op de juiste manier, dan gaat warmte minder snel verloren en vermindert bijgevolg de energiefactuur.

Lees meer