Gevelrenovatie op maat: esthetiek en comfort hand in hand

Bij BENOTEC begrijpen we het belang van een aantrekkelijke gevel die aansluit bij jouw stijl. Wij bieden gevelrenovaties op maat, waarbij we niet alleen esthetiek prioriteren, maar ook functionele voordelen bieden. Je gevel is het visitekaartje van je huis. Een mooi en correct afgewerkte buitenmuur draagt niet alleen bij aan de uitstraling van je woning, maar ook aan praktische voordelen.

Onze gevelrenovaties zorgen niet alleen voor een visuele upgrade, maar optimaliseren ook de isolatie, wat resulteert in een aangenaam binnenklimaat en een positief effect op je energierekening.

‍Met BENOTEC ben jeverzekerd van een comfortabele leefomgeving, het hele jaar door. Onzenovaties bieden niet alleen een stijlvolle buitenkant, maar creëren ookeen goed geïsoleerd binnenklimaat. Kies voor een gevelrenovatie die voldoet aanjouw voorkeuren en geniet van de esthetische en functionele voordelen.

Buitenmuurisolatie met Homz

Bij BENOTEC streven we naar ongeëvenaarde service met gebruik van de meest kwalitatieve materialen en systemen, en ons Homz gevelisolatiesysteem is hier geen uitzondering op. Homz heeft zijn eigen unieke eenlagig gevelisolatiesysteem ontwikkeld op basis van gefreesde isolatiepanelen met XPS-isolatiemateriaal(geëxtrudeerd polystyreen).

Het gebruik van XPS-isolatiemateriaal biedt aanzienlijke voordelen. XPS is uiterst vochtwerend en bestand tegen schimmels, wat de duurzaamheid van je buitenmuurisolatie verzekert. Daarnaast is XPS licht van gewicht, eenvoudig te versnijden zonderhuidirritatie, en biedt het een veelzijdigheid die het geschikt maakt voor diverse toepassingen. Bovendien is het materiaal 100% recycleerbaar, wat bijdraagt aan een duurzamere aanpak.

Kies voor BENOTEC en Homz voor buitenmuurisolatie die niet alleen kwalitatief hoogstaand is, maar ook duurzaam en veelzijdig, met gebruik van geavanceerde materialen en technologieën.

Kenmerken XPS-Homz gevelisolatiesystemen

 • Dampopen λD = 0,027 W/(m·K)
 • Bijzonder hoge druksterkte 300 kPa
 • Vochtbestand, geschikt voor onder het maaiveld
 • Maatvast
 • Bestand tegen schimmels en mico-organismen
 • Licht en levert geen huidirritatie bij bewerking
 • Eenvoudig snijden en verwerken

Producteigenschappen van de gefreesde Homz isolatiepanelen

 • Voorzien van tand-en-groef aan 4 zijden
 • Voeglijnen aan de zichtzijde geschikt voor alle maten van stenen
 • Panelen zijn ook beschikbaar zonder voeglijnen teneinde een verlijmd effect te kunnen bekomen
 • Aan de achterzijde van het paneel bevindt zich een gewafelde structuur die een optimale hechting stimuleert met de bestaande gevel bij renovatie of het binnenblad bij nieuwbouw
 • De isolatie is 100% waterafstotend en wordt steeds onder het maaiveld geplaatst. Dit betekent dat zelfs de vloerplaat beschermd is en er als dusdanig geen koudebrug is. 

Perfectie met gevelbekleding: crepi en baksteenstrips gevelisolatie

Gevelisolatie met crepi: makkelijk, voordelig, en beschermend

Op talloze werven kiezen we vandaag voor sierpleister, ook wel bekend als crepi, voorgevelisolatie. Crepi is niet alleen eenvoudig aan te brengen, waardoor het vaak kosteneffectiever is dan andere gevelbekledingen, maar het biedt ook uitstekende bescherming tegen vocht en vriesweer. De opbouw in lagen voorkomtscheuren en oneffenheden, en de toevoeging van een sierpleisterlaag bovenop de laatste crepilaag zorgt voor een esthetisch verbluffend resultaat.

Gevelisolatie met baksteenstrips: traditioneel of eco-vriendelijk

Een alternatieve vorm van gevelbekleding zijn baksteenstrips, waarbij BENOTEC werkt met zowel traditionele als eco-baksteenstrips van diverse merken. Samen zoeken we naar de perfecte baksteenstrip voor jouw pand. Het Homz-gevelisolatiesysteem biedt een bijkomend voordeel, aangezien er geen extra fundering nodig is, in tegenstelling tot traditionele nieuwbouw/renovatie met bakstenen. BENOTEC staat garant voor gevelbekleding die niet alleen functioneel is maar ook een visueel verfijnd resultaat oplevert. Kies voor perfectie in gevelisolatie met BENOTEC.

Waarom zou je je buitenmuur isoleren?

Voordelen van buitengevelisolatie

 • Je energiekost daalt tot wel 20%
 • Bestand tegen elk type weer: in de winter houdt het de koude buiten, in de zomer houdt het de koelte binnen
 • Beschermt tegen schimmelvorming en ook vochtproblemen worden opgelost
 • Korte terugverdientijd
 • Een voorgevel met karakter

Binnengevelisolatie: diverse opties voor interieur comfort

Voor het isoleren van de binnenkant van je gevel biedt BENOTEC verschillende mogelijkheden, materialen, en werkmethodes aan. Een veelgebruikte keuze is het gebruik van isolatieplaten in polystyreen, gecombineerd met een voorzetwand. Hoewel binnengevelisolatie ruimteverlies met zich meebrengt, biedt het ook diverse voordelen.

Een van de populaire opties is het gebruik van isolatieplaten in polystyreen, geïntegreerd met een voorzetwand. Hierbij vermijdt je grote afbraakwerken, en hoewel ruimteverlies onvermijdelijk is, profiteer je van flexibiliteit in materiaalkeuze en isolatiemethodes. Binnengevelisolatie biedt een oplossing voor isolatie zonder dat je het plafond, ramen, of deuren hoeft aan te passen. BENOTEC staat klaar om je te begeleiden in het selecteren van de juiste binnengevelisolatie-opties die zowel aan jouw comforteisen als esthetische verwachtingen voldoen.

Ontdek de voordelen van binnengevelisolatie zonder grote afbraakwerken.

Premies voor gevelrenovaties

Het grootste voordeel van een goed uitgevoerde gevelrenovatie is energiebesparing. Om die reden voorzien zowel de Vlaamse overheid, alsook je eigen netbeheerder premies. Bij BENOTEC geven we je met plezier meer informatie over hoe jij aanspraak kan maken op een kostenbesparing.
Benotec

BENOTEC NV - BE0762773554 - Blarenberglaan 21/A, 2800 Mechelen - info@benotec.be +32 15 79 34 44

© BENOTEC 2021 - Alle rechten voorbehouden - Online support - Privacy - Disclaimer - Cookie instellingen aanpassen