Benotec
benotec
benotec
benotec
benotec
benotec

Totale dakrenovatie te Kontich met behoud van de unieke esthetiek

Kontich - Een dak van 480 m2 volledig renoveren, rekening houdend met de unieke esthetiek van het pand? We namen een woning te Kontich van A tot Z onder handen. Van asbestverwijdering en een reiniging van de gevel tot nieuwe isolatie inclusief dakramen, tot het leggen van gloednieuwe dakpannen en het opknappen van de unieke dakkapellen. We klaarden de klus op 7 weken tijd. 

Bezorgdheden en aanpak

Voor onze klant waren vier zaken van uiterst belang: netheid, het gebruik van kwalitatieve materialen, een snelle doorlooptijd en het interieur intact houden.

Dankzij een efficiënte aanpak werden de werken afgerond binnen de vooropgestelde planning, waarna er nog bijkomende opdrachten werden uitgevoerd.

benotec

Dakontmanteling en -reiniging

Oude dakpannen werden verwijderd en ook het onderdak werd weggehaald. Daarnaast werd in het oude dak asbest gedetecteerd. Deze werd vakkundig en op de voorgeschreven manier weggehaald.

Nieuwe dak- en gevelpannen

Het volledige dak werd voorzien van gloednieuwe dak- en gevelpannen. Nieuwe dak-, kiel- en hanggoten werden geïnstalleerd. Alle elementen kregen dezelfde kleur als de dakpannen.

Dakisolatie

Origineel was het dak reeds voorzien van een isolatielaag van 6 cm. Deze werd verdubbeld om aan de isolatienormen te kunnen voldoen. 

Behoud van het interieur en de buitenesthetiek

Een bijkomende vraag was om zowel het interieur, als het exterieur zo veel mogelijk intact te houden: binnenshuis werden vernieuwingen secuur afgewerkt en buitenshuis werd er bijkomend gevraagd naar een gevelreiniging en om nieuwe dorpels te installeren.

Bijkomende opdrachten

Gedurende de werken te Kontich kregen we gaandeweg nog extra opdrachten bij. Zo werd ons gevraagd een gevelreiniging te doen, aslook de platte daken te isoleren en een vals plafond werd in de keuken geïnstalleerd, inclusief nieuwe verlichting en een lik verf.

Benotec
benotec

Onze way of working

Een van A tot Z ontzorging voor gevel- en dakrenovaties.

Prospectie en opmaak offerte

Ben je op zoek naar een partner voor jouw gevel- en/of dakisolatie? Bij BENOTEC ontzorgen we je graag doorheen het hele proces. Van afbraakwerken tot het installeren van isolatiesystemen, tot de volledige afwerking van jouw buitenschil. Bij een eerste kennismaking brengen we jouw noden in kaart en bezorgen we je een juiste offerte.

Benotec
Benotec
benotec
Benotec

Een plan op maat van jouw woning

Bij een offerte hoort ook een op maat gemaakt plan van aanpak op basis van jouw wensen. We werken een vooropgestelde planning uit zodat we de werken op een snelle en efficiënte manier kunnen volbrengen.

Gedetailleerde afwerking

Naast isoleren en renoveren, focussen we graag op een esthetische afwerking van jouw dak en/of gevel. Met kwalitatief hoogstaande materialen en voegwerken op maat zorgen we niet alleen voor een comfortabele, maar ook een mooie woning.

Benotec
benotec
benotec
Benotec

Continue opvolging

Bij BENOTEC geloven we sterk in een goed klantencontact en dat zowel voor, tijdens als na de werken. Zo komt onze vertegenwoordiger tijdens de uitvoering tot 3 keer per week langs en wordt er een as-built document met foto's bijgehouden. Na afloop van de werken wordt er samen met de klant geëvalueerd.

Benieuwd naar jouw traject op maat?

Uitgelichte werken te Kontich

BENOTEC gebruikt steeds uiterst kwalitatieve materialen waarbij het tot 20 jaar garantie biedt.

Benotec
Korafleece voor vochtwerendheid
Korafleece is een onderdakfolie die ideaal is voor een weer- en winddicht dak. Deze wordt aangebracht bovenop de isolatielaag.
Benotec
Muurkappen in blauwsteen
Een muurkap is een afsluitende rij stenen bij vrijstaande muren. Voor het project in Kontich werd er gekozen voor muurkappen in blauwsteen, een erg duurzaam materiaal.
Benotec
Vervanging dakgoten
Alle kiel- en ganggoten werden tijdens de werken vervangen. Ook hier werd rekening gehouden met de esthetiek van de woning: alle goten kregen dezelfde kleur als die van de gevel- en dakpannen.
Benotec
Isolatie volgens het sarkingdak principe
Bij isolatie volgens het sarkingdak principe isoleert men bovendaks. De isolatie tussen de spanten werd behouden.

BENOTEC expert

Doorgedreven expertise
benotec
Voor ons is het cruciaal dat onze medewerkers goed begrijpen waarom bepaalde technieken gebruikt worden op specifieke werven. Een voorbeeld daarvan is het belang van het wegwerken van koudebruggen. Daarom investeren we veel tijd in het begeleiden en opvolgen van onze teams op het terrein.” - Pascal Hellebuyck
Pascal Hellebuyck
BENOTEC Business Developer
benotec

Contact

Nood aan meer informatie of had je graag een offerte aangevraagd? Neem contact met ons op.

Contact

Realisaties

Werven en realisaties over heel Vlaanderen
Benotec

BENOTEC NV - BE0762773554 - Blarenberglaan 21/A, 2800 Mechelen - info@benotec.be  +32 15 79 34 44

© BENOTEC 2021 -Alle rechten voorbehouden- Online support - Privacy - Disclaimer - Cookie instellingen aanpassen