Dakrenovatie op maat: bespaar energie en verbeter comfort

Is jouw woning toe aan dakrenovatie? Wist je dat 30 tot 40% van de energie binnenshuis verloren gaat via het dak? Het is dan ook van cruciaal belang om je dak op de juiste manier te isoleren om dit te voorkomen en tegelijkertijd je energiefactuur te beheersen. Daken bestaan tegenwoordig uit diverse structuren en vormen.

Bij BENOTEC bieden we een dakrenovatie op maat aan, inclusief passende isolatie, waterafvoer, en dakbedekking. Onze oplossingen zijn afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw dak, waarbij we streven naar optimale energie-efficiëntie en comfort. Kies voor BENOTEC en geef je woning de dakrenovatie die het verdient, met oog voor duurzaamheid en prestaties

Dakrenovatie op maat met BENOTEC: topkwaliteit en innovatie

BENOTEC zet zich in voor ongeëvenaarde service met de hoogste kwaliteit materialen en systemen. Ons Homz gevelisolatiesysteem belichaamt deze toewijding. Dit systeem, ontwikkeld door Homz, biedt een unieke eenlagige gevelisolatie, met gebruik van gefreesde isolatiepanelen en XPS-isolatiemateriaal (geëxtrudeerd polystyreen).

XPS staat bekend om zijn vochtbestendigheid, schimmelwerendheid, lichtgewicht eigenschappen en eenvoudige versnijding zonder huidirritatie. Bovendien is dit materiaal 100% recyclebaar en veelzijdig inzetbaar voor diverse toepassingen. Kies voor BENOTEC en verzeker jezelf van hoogwaardige gevelisolatie met Homz.

Isolatie langs de binnen- of buitenkant

Voor elk dak zijn er verschillende isolatiemethoden. Zo worden platte daken veelal langs de buitenkant geïsoleerd, maar kunnen hellende daken zowel langs de binnen- of buitenkant onder handen genomen worden.

Een piekfijne afwerking

Hoewel isolatie allicht de belangrijkste reden voor een dakrenovatie is, is ook de uitstraling een belangrijk onderdeel van het eindresultaat. Bij BENOTEC bieden we uiteenlopende mogelijkheden voor dakgoten, dakbedekkingen en plaatsen we zelfs isolerende dakramen. Afhankelijk van jouw dak en jouw eigen voorkeur, heb je de keuze over verschillende materialen voor dakbedekking:

Hellend dak:

 • Dakpannen 
 • Tegelpannen
 • Leien – natuurleien 
 • Kunstleien
 • Metalen dak ( gebruikt voor garages en stallingen)

Plat dak:

 • EPDM – Resitriks garantie 49 jaar
 • Firestone 
 • Tridex 
 • TB&
 • PVC
 • Zink
 • Bitumen/Roofing

Uitgelichte blogs

Wat is de R-waarde? En een U-waarde?
Wat is de R-waarde? En een U-waarde?

Het warmte-isolerende vermogen van een materiaallaag? En wat met de warmtedoorgang van de constructiematerialen ?

Lees meer
Helpt isoleren tegen geluidsoverlast?
Helpt isoleren tegen geluidsoverlast?

Als we denken aan isolatie, dan denken we meestal aan het behouden van de warmte binnenshuis. Maar isolatie helpt ook tegen lawaai.

Lees meer
Gevelrenovatie trends: van traditioneel tot eigentijds design
Gevelrenovatie trends: van traditioneel tot eigentijds design

Gevelrenovatie met Benotec: Klassiek vakmanschap of moderne materialen? Ontdek op maat gemaakte oplossingen voor uw renovatieproject.

Lees meer
Benotec

BENOTEC NV - BE0762773554 - Blarenberglaan 21/A, 2800 Mechelen - info@benotec.be +32 15 79 34 44

© BENOTEC 2021 -Alle rechten voorbehouden - Online support - Privacy - Disclaimer - Cookie instellingen aanpassen